Топ 10 логічних настільних ігор для розвитку мислення та розваг

вася пупкин
123 Main Street New York, NY 10001
логічні ігри

Зробити своє дозвілля веселим та продуктивним можливо з настільними іграми. Незважаючи на глобальну цифровізацію, вони залишаються популярними серед людей. Обравши правильно розвагу, можна не лише цікаво провести час, а й з користю. Є дуже багато варіантів, які підходять для домашніх вечорів, посиденьок з друзями чи родиною. Особливою популярністю користуються логічні настільні ігри, які позитивно впливають на розвиток людини.

Що таке логічні настільні ігри, в чому їх переваги

Настільних розваг є дуже багато, і їх асортимент постійно розширюється. Це можуть бути ігри з картками, спеціальними фігурами, додатковими предметами і т.ін. Вони діляться на сюжетні, тематичні, стратегічні тощо. Обирати для загального дозвілля саме таку розвагу дуже вигідно, адже вони мають такі переваги:

  • дозволяють залучити до гри одразу декілька гравців, підходять для посиденьок з компанією;
  • розвивають логічне мислення та формують стратегічні уявлення;
  • сюжетні варіанти дозволяють поринути в цікавить захоплюючий світ разом з головними персонажами;
  • логічні ігри вчать швидко та точно приймати важливі рішення і нести за них відповідальність;
  • вчать працювати в команді та відповідати за покладені обов’язки.

Настільні логічні ігри користуються популярністю серед людей різної вікової та професійної категорії. Таке заняття підходить абсолютно для всіх, адже дозволяє провести весело час, при цьому отримати додаткові знання та навички. Головне — обрати варіанти, які підійдуть для компанії.

Топ 10 кращих настільних логічних ігор

Варто зазначити, що продавці атрибутів для таких розваг пропонують на вибір багато варіантів. До логічних відносяться ті, які потребують побудови спеціальної стратегії. Це сучасні ігри, які швидко стали популярними. Або давно відомі розваги, які не втрачають своєї актуальності. Ось десятка найкращих логічних розваг для веселої компанії

«Гарна спроба»

Сучасна та дуже емоційна гра, для якої потрібні спеціальні картки. На них написані завдання (всього 52 штуки). Учасники будуть робити ставки, за скільки спроб можливо виконати те чи інше завдання. Перемагає той, хто зробить все, що вказано на картці з найменшою кількістю підходів.

«Мафія»

Ця історія заполонила весь світ, її грають не лише в домашньому колі, але й на корпоративних вечірках тощо. Основна відмінність – психологічний підхід та вміння володіти емоціями. Учасники отримують свою роль, кожен має її відіграти бездоганно. Основне завдання – вистежити мафію, зробити це буває дуже непросто.

«bRainbow»

Використовуються підготовлені картки, які містять завдання. За кожне виконане завдання назначаються бали. Кількість очків визначає переможця. Є окрема карта, яка надає перевагу «bRainbow». Коли вона з’являється, її потрібно накрити, щоб зберегти лідерську позицію.

«Лось»

Тут важлива не лише можливість побудувати логічний ланцюжок, але й швидко реагувати на зміни. Для гри потрібні карти з об’єктами. Як тільки хтось знайшов потрібну ціль, необхідно натиснути на жетон. Проходить розвага дуже динамічно та весело. Існують певні правила, які роблять її цікавою. Переможець має знайти 7 об’єктів та обійти інших учасників.

Шахи

Дуже давня індійська гра з фігурам. Розвиває логічне мислення, дозволяє будувати власні стратегії захисту та нападу, формує витримку. Можна грати удвох чи проводити турніри. Дуже популярна, особливо серед чоловіків. Хороший гравець має мати логічне мислення на високому рівні.

Китайська Го

Стратегія, яка передбачає захоплення територій на спеціальному ігровому полі. Підходить для великої компанії. Супротивники можуть відбирати землі, встановлювати засідки тощо.

Каркасон

Розвиває просторову уяву та стратегічне мислення. За допомогою карток та фішок відбувається перерозподіл сфер впливу. Гравці мають купувати території, будувати на них цілі міста, ферми, інфраструктуру тощо. Фішки грають роль обмінної валюти.

Пандемія

Нова гра, яка швидко стала популярною. Поширюється світом хвороба. Гравці, які грають роль лікарів, мають побудувати ефективну стратегію для спасіння. Потрібно виконувати широкий спектр завдань і швидко приймати рішення.

Кодові слова

Можна грати парно або командою. Один гравець відгадує, слідуючи за підказками інших. Вірне слово знаходиться на дошці.

Скрабл

Дуже популярна гра, яка дозволяє покращити грамотність. Основне завдання правильно складати слова з поданих літер. Чим більше і складніше слово, тим більше балів. Для зручності використовується спеціальна дошка.

Це неповний список популярних настільних ігор, які зроблять вечір веселим та корисним. Обираючи розвагу, варто враховувати кількість гравців, їх вік та вподобання. Все необхідне можна придбати в магазині ТОП Настолка за доступною ціною.

Джерело: https://topnastolka.com.ua/typ-gry/logichni/